Begin juli: dag Berghut?

Op de dagen en weken die volgen, zijn onze dagen gevuld met financiële planningen en businessplannen. Na wat vragen gesteld te hebben aan de Oostenrijkse makelaar hebben we nog de illusie dat we geen haast hebben. Als onze potentiële ‘partners in crime’ hebben aangegeven op dit moment niet mee te gaan in de plannen (maar wel graag betrokken willen blijven!), besluiten we een trip naar Oostenrijk te plannen voor een bouwkundige check en melden dit aan de Oostenrijkse makelaar.

In de mail die we hierop terugkrijgen, laat de makelaar ons doodleuk weten dat er een optie is op het pand. “Deze loopt over een week af, dus daarna zien we wel verder.” We’re not amused! We voelen nu meer dan ooit hoe graag we dit willen. Na anderhalve dag heb ik (Nel) – tussen een van mijn Passieworkshops door – contact met onze Nederlandse chaletsteun en toeverlaat Cor. Hij weet ook niet van de optie. Ik vraag hem wat we kunnen doen om toch kans te maken. “De vraagprijs bieden wellicht?”, oppert hij. “Doe maar”, zeg ik. Oeps, wat zeg ik nou… Hij biedt aan om de makelaar even te bellen. Heel prettig…

Thuis aangekomen van de workshop, belt Cor me terug. “Je raad het nooit: de geïnteresseerde partij heeft zich teruggetrokken. Ik mag jullie feliciteren!” Huh? Wat? Wat een achtbaan! Wel een mooi kado voor onze 5-jarige trouwdag… En bedenktijd? We moeten nu actie ondernemen! Er staan vier bezichtigingen in de planning voor het chalet. Een van onze zwagers biedt aan de bouwkundige check te doen en dat hij beroepsmatig verkoper en onderhandelaar is, komt voor de kooponderhandelingen perfect van pas!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk