Augustus 2008

Nu het allemaal serieus lijkt te worden, moet ook een aantal andere essentiële dingen in gang zetten: met pijn in ons hart zullen we Chez Nel – onze fijne stek in Zwitserland – moeten verkopen, evenals ons huis in Utrecht. Om onroerend goed in Oostenrijk te kopen, heb je namelijk flink wat eigen geld nodig om een lening te kunnen krijgen. Daarnaast willen we ook verbouwen. Het is dus niet anders…

Chez Nel verkopen heeft prioriteit en Hans plant half augustus een weekend naar het appartement met zijn vader: nog wat klusjes doen, foto’s maken en gesprekken met makelaars hebben. Wederom een heel intensief weekend. We wachten nog even met het formeel in de verkoop zetten van Chez Nel, want er heeft zich al een mogelijk geïnteresseerde gemeld. En via Marktplaats komen er ook diverse reacties.

Ons huis besluiten we eind 2008 te verkopen. We hebben inmiddels wel een indicatie voor de opbrengst. We willen ons vanaf september gaan richten op de komst van onze tweede spruit. Het is al hectisch genoeg geweest de afgelopen tijd!

O ja, ondertussen lijkt de koop van onze Berghut in Rauris nog niet in kannen en kruiken. Een toezegging van een bank krijgen voor een lening blijkt toch niet zo makkelijk als gedacht… Maar uiteindelijk krijgen we toch diverse toezeggingen. Het voorlopig koopcontract kan worden getekend. Of toch niet… Wat? De Oostenrijkse makelaar wil dat we nu al een keuze maken voor bank en een lening afsluiten? Pfff… Echt geen tijd nu, hoor. Dat wilden we eigenlijk pas in november doen als Hans een paar formele dingen in Oostenrijk gaat regelen. Gelukkig zijn we eruit gekomen. Maar ons geduld wordt wel op de proef gesteld!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk