6-9 november: definitief koopcontract tekenen

Donderdag 6 november
Na een voorspoedige reis komen mijn vader en ik (Hans) rond 18.00 aan in Rauris bij Haus Enzian, gerund door een Nederlands stel. Zolang we zelf nog niks hebben in Rauris, vinden we het leuk om verschillende medelanders in Rauris op te zoeken. Niet dat we niet willen integreren, maar dit zijn wel laagdrempelige en leuke ingangen.

Vrijdag 7 november
Drukke dag voor de boeg! Om 9.30 tekenen, dan een bankbezoek en ’s middags een bezoek aan de boekhouder in Bad Gastein, aangeraden door Thijs en Inge. En ’s avonds zijn we uitgenodigd bij Inge en Bas bij, de eigenaren van het appartement waar we verblijven. Zodra ik wakker word, begint het te malen. “Heb ik alle kleine contractlettertjes goed gelezen?” “Hebben we dingen afgesproken die kunnen “backfiren?”.  De laatste weken waren, met name door de geboorte van Tobi, druk. Toch heb ik nog tijd kunnen vinden om dingen scherp te krijgen van het contract. Bedankt, Conny en Lennert voor jullie input!

Deze periode is vreemd: een van de zaken die we in de Berghut belangrijk vinden, is vertrouwen. Het tekenen van het koopcontract staat hier haaks op. Al je afspraken (en vertrouwen in onder andere de eigenaresse) worden geconcretiseerd in letters en zinnen. Opeens word je gedwongen om alles naar de letter te interpreteren, de factor vertrouwen wordt niet meegenomen in een contract. Zuiver vanuit een zakelijk perspectief, maar niet warm. Gelukkig hebben we wel een warm contact met de huidige eigenaresse van het chalet.

Gelukkig verloopt het doornemen van het contract bij de advocaat goed. Er wordt een aantal zaken in het contract nog in ons voordeel gewijzigd en vervolgens rijden we naar de notaris. De handeling bij de notaris bestaat slechts uit het zetten van een handtekening onder het oog van de notaris (waarbij alles begeleid wordt door zijn secretaresse). De meeste toegevoegde waarde van de notaris zit nog in het feit dat hij een foto maakt van het tekenen… op zich toch een historisch moment!

Na achtereenvolgens een bezoek aan een bank en de boekhouder, reis ik om 18.00 terug naar Rauris. Om 21.00 uur gaan we bij Bas en Inge eten. Sandra, waar we in juni een kop koffie aan de keukentafel hebben gedronken, is er ook. De avond wordt geopend met champagne, er is tenslotte iets te vieren! Een erg gezellige avond volgt met goed eten, goede drank en met een uitstekende gastheer en –vrouw. Veel leuke inzichten over Rauris, wat er te beleven is en hoe bepaalde zaken aan te vliegen. Om 1.30 uur sluiten we een intensieve, maar superinteressante dag af!

Zaterdag 8 november
Vandaag bezoeken we het chalet. Er zijn geen gasten, dus voor mij een ideale gelegenheid om alle kamers op te meten. Ook leuk om papa door het huis heen te loodsen en zijn mening te horen over de klussen die voor ons liggen. Pfff, wat een werk! Tijd voor een bergwandeling zit er helaas niet meer in dit volgepropte weekend.

Zondag 9 november
Na een voorspoedige reis pik ik ’s avonds pik ik Tobi, Ibon en Nel op, die de afgelopen dagen bij mama Nel hebben doorgebracht. Heerlijk om Nel en de kleine mannen te zien. Met name de ontvangst door Ibon (die gelukkig nog niet vergeten is wie ik ben), is hartverwarmend: hij ziet me binnenkomen, loopt naar een tafel om zijn speeltje weg te leggen en neemt vervolgens een aanloop om me in mijn armen te vliegen… super!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk