1 november: tweede Berghut Branding Brainstorm

O ja, daar zijn we ook nog mee bezig geweest: de voorbereidingen voor de BBB van vandaag. Waar gaan we het over hebben? Wat willen we eruit halen? Aan de ene kant misschien een beetje snel na de bevalling. Aan de andere kant ook goed om het moment te gebruiken om regelmatig stil te staan bij wat we willen. Op deze manier zetten we echt stappen en het dwingt ons om te verwoorden wat we willen. Dennis, Valerie, Karianne, Erik-Jan en Irene zijn van de partij. Het was weer reuze leuk! Onze 10 inzichten van vandaag:

 1. Zorg dat je mensen niet afschrikt voor het Berghut-concept:
  – mensen kunnen bijvoorbeeld het idee hebben dat ze een berghut moeten kennen om ernaar toe te kunnen
  – als we het te extreem neerzetten
  – als het te geforceerd ‘samen zijn en samen doen’ moet zijn.
 2. De kernvraag is: wat willen jullie?”
 3. De Berghut is er voor iedereen die het aanspreekt, maar wel doelgroepgericht communiceren: belicht in de communicatie per doelgroep enkele aspecten die op die groep van toepassing zijn.
 4. Als jullie in de loop van de klustijd al een kamer klaar hebben: laat mensen vast proefdraaien!
 5. Het gaat om de mensen (wie), de Berghut (waar) en de omgeving/wat je kunt doen (wat).
 6. De tekst van het sfeerboekje gieten in de vorm van een ‘skikaartjesfolder’ (met foto’s met mensen).
 7. Waarom een pay-off? (We dachten aan: de Berghut. Beleeft ‘t in de bergen). Misschien wel gewoon weglaten?
 8. Selecteer een paar typische berghut-symbolen en borduur hierop verder met de huisstijl. Laat ze als rode draad terugkomen (bijvoorbeeld; tafel staat voor ontmoeten; sloffen staan voor thuiskomen; steenmannetje of bergtop voor buitensport)
 9. Doorontwikkeling idee ‘Vrienden van de Berghut ‘ (iedereen die een steentje bijdraagt aan de Berghut): bouw je eigen (digitale) steenmannetje en bouw aan leuke berghutkado’s!
 10. Jullie willen veel, maar hou het toch simpel.

 

 

Het mooie is dat de meedenkers stuk voor stuk vertrouwen hebben in ons en onze aanpak. Uitspraken als “Ik geloof er echt absoluut in!” en “Jullie hoeven niet te veel na te denken over de marketing; dat gaat als een trein.” maken ons een beetje verlegen…

 

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk