1 december: ‘the coming out’ van Hans

Vandaag is een belangrijke dag voor mij, Hans: vandaag wordt bekend dat ik plannen heb om T-Mobile per half mei te verlaten. Waarom nu al? Ik zie nog een mooie kans weggelegd om een reorganisatieproject op te pakken binnen de IT-organisatie, dat net afgerond zal zijn voordat ik T-Mobile verlaat.

Gevolg is wel dat ik mijn huidige functie in het MT overdraag. Deze verandering van rollen vereist natuurlijk wat toelichting en ik besluit in samenspraak met mijn manager (die al twee maanden op de hoogte is van onze plannen) dat dit het moment is om ook dit wereldkundig te maken.

Om 9.30 uur zit ik met zijn eigen team. Ze vermoeden iets, want ik heb uitdrukkelijk gevraagd op dit (voor sommige mensen) vroege tijdstip op maandag binnen te zijn. De boodschap is er snel uit. Verbaasde gezichten en uitspraken als “Gaaf” en “Wat een grote stap…”. Vervolgens komen ze om me heen zitten om  samen ons ‘coming out’-filmpje te bekijken. Iedereen reageert enthousiast. Aansluitend moet ik naar mijn eigen MT, ook voor de ‘coming out’.

Cristina  – mijn manager – kondigt mijn vertrek en laatste T-Mobileproject aan. Ze laat weten dat ze mijn vertrek erg jammer vindt.  Ik licht zelf even toe aan mijn MT-collega’s wat onze Berghutplannen zijn. Weer positieve reacties! Een grappige onthulling is dat een van hen recentelijk overwogen heeft een camping in Zweden te beginnen, maar vanwege leeftijd (hij vind zichzelf te oud) hiervan heeft afgezien. Iedereen vindt het een gave stap.

De rest van de dag is Business as Usual, wat ook wel weer vreemd is. Voorlopig richt ik me op mijn nieuwe rol en draait de wereld gewoon door. Met een voordeel: het is nu algemeen bekend, waardoor ik erover mag praten!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk