Januari 2008: Oostenrijk komt in beeld

Tijdens het jaarlijkse skiweekend met Nel’s zussen in Chez Nel komen ieders toekomstwensen aan de orde. Eigenlijk is in de familie allang bekend dat de bergen bij ons lonken. Sterker nog: die lonken bij meer familieleden. Maar onze plannen lijken concreter dan ooit als ik erover vertel. “Waarom kijken jullie niet in Oostenrijk”, zeggen de gezusters stuk voor stuk. Vroeger ging ik inderdaad altijd in Oostenrijk skien.

Oostenrijk is een paar jaar geleden wel in beeld geweest, maar Hans heeft het hardnekkige beeld dat in Oostenrijk ‘geen echte bergen zijn’ en de ‘Deutsche knauwerigheid’ trekt ‘m niet zo. Er is maar een manier om deze vooroordelen te onderzoeken: naar Oostenrijk gaan. We spreken af dat we er in juni drie weken vakantie gaan houden om verschillende plekken te verkennen. Ondertussen houden we de site makelaardij-oostenrijk.nl weer trouw in de gaten voor een geschikt chalet.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk