12 juni 2008: overnachten

Na uren filosoferen lijken de plannen op papier en in ons hoofd een vlucht te nemen: dit pand en deze omgeving zijn wel heel gaaf! We hebben inmiddels ook gebeld met onze eventuele ‘partners in crime’. Zouden zij ook de stap nu al durfen nemen? Ze gaan erover nadenken en we zien elkaar na onze vakantie.

De bezichtiging was zo snel voorbij en je krijgt zoveel indrukken, dat het ons een goed idee lijkt om heel snel eens een nachtje in het pension te verblijven: voelen, beleven, foto’s en video’s maken. Gezien het weer – de regen komt met bakken uit de hemel – ook een aangenaam idee.

Eigenaresse maakt ons bij aankomst non-verbaal duidelijk dat we ons vooral niet als potentiële kopers moeten voordoen. We betrekken onze ruime kamer en vermaken ons wel. Filmen, foto’s maken. Na een prima nacht onder onweerstaanbare Oostenrijkse dekbedden, neemt de eigenaresse de volgende morgen uitgebreid te tijd om onze vragen te beantwoorden en nogmaals een rondleiding te geven. Wat een aardig mens!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk