De Berghut: het begint bij een droom

Als wij, Hans en Nel, elkaar in 1998 ontmoeten, komen we er al snel achter dat de bergen onze gezamenlijke passie zijn. Onze eerste vakantie gaat dan ook naar de (Franse) Alpen en dat is niet de laatste.

In 2002 plopt het idee op om samen langere tijd in de bergen te verblijven. Eerst denkt Hans aan een tijdelijke baan; een paar maanden later filosoferen we in de Ardennen over een chaletje in de bergen. Nel zou Nel niet zijn als ze daar niet direct werk van zou maken: een jaar na het weekend Ardennen staan we druk te klussen in ons eigen tweekamer chaletappartement in Zwitserland, middenin de bergen! We noemen het: Chez Nel. We hebben er veel heerlijke wandel-, fiets- en skivakanties. En dit delen we ook graag met anderen, dus verhuren we Chez Nel regelmatig. We krijgen veel enthousiaste reacties!

Tijdens de vele bergwandelingen begint er een nieuwe droom te borrelen: misschien toch ooit langere tijd in de bergen vertoeven? We zouden het wel heel gaaf vinden als we ooit een chalet kunnen runnen. Het idee komt en gaat. En als het weer komt, komt het vaak in een net iets andere vorm terug, met nieuwe inzichten. Een bouwval kopen en opknappen? Nee, we willen graag nog als happy family verder… Een lokatie naast de lift? We willen juist ‘vrij’ zitten.

De basis van het idee blijft in ieder geval elke keer hetzelfde: een plek in de bergen hebben waar mensen samen kunnen komen. Als onze ideeen schrijven we op in ons ‘berghutschrift’.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk