Over Hans & Nel

Over Hans & Nel

Hans en Nel de Berghut Apartments Rauris Oostenrijk vakantie kindvriendelijk pubers raften

‘Volg je hart en neem de hobbels’

We both love the mountains! Daar komen we al snel achter als wij, Hans en Nel[leke], elkaar in 1998 ontmoeten.

Vaker in de bergen zijn
Al onze vakanties brengen we in de bergen door, veelal in Zwitserland. En als we in 2020 een weekend in de Ardennen zijn, voelen we het verlangen om vaker in de bergen te willen zijn. We besluiten een vakantiewoning in Zwitserland te kopen.

Tijdens een van de vele wandelingen in Zwitserland ontstaat in 2004 het idee om langere tijd in de bergen te gaan wonen. Een paar jaar. We broeden op een idee om dat mogelijk te maken en we bedenken en idee dat uitgroeit tot het Berghutconcept.

Emigreren naar Oostenrijk
Na alle mitsen en maren afgewogen te hebben, vinden we in juni 2008 onze droomplek in Oostenrijk. In Rauris nog wel, de plek waar ik [Nel] 3x in mijn jeugd op wintersport was. Overigens keken we ook in Zwiterland, maar de prijzen lagen daar een stuk hoger.

over Hans en Nel ik vertrek Oostenrijk

Na bijna 5 jaar dromen emigreren we in 2009 van Utrecht naar Oostenrijk. We hebben dan inmiddels 2 zoontjes: peuter Ibon en baby Tobi. We starten met 6 maanden verbouwen met twee volgeboekte kerstvakantieweken in het vooruitzicht.

Het Berghutconcept
Wij willen graag onze passie voor de bergen delen. En omdat we zelf energie krijgen van goede gesprekken en inspirerende mensen, willen we een plek creeëren waar we dit samenbrengen: in de Berghut. Een plek voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving in de gezellige authentieke setting van een traditionele berghut, maar dan met meer comfort en beter bereikbaar. Iedereen die blij wordt van dit idee, kan in een van onze special weeks met gelijkgestemden langskomen.

Hobbels overwinnen
Vooral voor Hans is de overgang groot. Hans stuurt bij een groot telefoniebedrijf verschillende ICT-teams aan. De eerste jaren vindt hij het moeilijk om zijn draai te vinden. Ik heb al eerder afscheid genomen van werken in loondienst.

Het-geheim-van-de-Berghut-emigratieboek-Hans-en-Nel-Oostenrijk

Ik werk na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen in Utrecht een aantal jaren als communicatieadviseur in verschillende non-profitorganisaties. Ik gooi het roer in 2004 voor het eerst om en word zelfstandig coach in mijn PassiePraktijk.

Hans kan zijn draai de eerste jaren niet vinden en vind het ondernemerschap met de daarbij behorende financiële onzekerheid spannend. Het zijn een paar pittige jaren.

In deze periode ontstaat mijn nieuwe levensmotto: volg je hart en neem de hobbels. Daar kon ik me vanaf dat moment meer mee verbinden van mijn eerdere motto: doe de dingen waar je hart van gaat zingen. Over deze eerste jaren van ons vertrekavontuur hebben we in 2012 het taboedoorbrekende boek geschreven: Het Geheim van de Berghut.

Blije gasten
Gelukkig slagen we er ondertussen in om veel gasten blij te maken en vindt Hans ondertussen zijn draai. Tussen 2009 en 2016 maken we gastenconcept ‘de Berghut’ tot een van de meest geliefde droomplekken in Oostenrijk op dat moment.

over Hans en Nel ik vertrek Oostenrijk de Berghut

We organiseren memorabele familieweken, jong gezinnenweken, schrijfweken, Boost your Business-weken, inspiratieweken, focusweken, levensgenietersweken, iglo-experiences, teamuitjes, vriendenweekenden en bruiloften. Het zijn stuk voor stuk onvergetelijke weken.

Nog meer bergbeleving
Ondertussen maken we in 2013 onze eerste huttentocht met de kids. Nel besluit van deze tocht een ebook te maken en beschikbaar te stellen voor mensen die ook een huttentocht willen lopen. Inmiddels maken we elkaar jaar een huttentocht, hebben we 7 ebooks met kidsproof huttentochtroutes en is huttentochtmetkinderen.com een begrip bij gezinnen die graag als gezin een huttentocht willen lopen.

En we zijn al wat langer op zoek naar een almhutje in Oostenrijk. Als mancave voor Hans. Deze vinden we in 2013, in ons buurdal Gasteinertal. We noemen deze plek: Berghutje. We zijn er regelmatig met de kids, in de zomer verhuren we het aan gezinnen en in de winter is het een uitvalsbasis van ons om met kleine [management]team iglo’s te bouwen.

Proefhotel close up zomer 2

Opnieuw het roer om
In 2016 gaat openieuw het roer om. Het 2x per jaar aantrekken van medewerkers voor ons hotel valt me steeds zwaarder en we denken na over een nieuwe stap. Na het verschijnen van Het geheim van de Berghut krijgen we steeds meer vragen van mensen die eenzelfde droom hebben als wij. We besluiten mensen met lef te helpen met het realiseren en succesvolle runnen van hun gastenaccomodatie en richten daarvoor DroomplekAcademie.nl op.

Ons voormalige hotel wordt onderdeel van de academie: het Proefhotel. Hier kunnen mensen hun gastenverblijfdroom een paar weken uitproberen. En inmiddels hebben we honderden mensen geholpen hun gastenverblijfdroom te onderzoeken en succesvol(ler) te realiseren.

MountainMoves
De IgloExperiences die Hans organiseert worden steeds groter en ook voor de zomer komen er teamaanvragen. Hans zet zijn teamactiviteiten voort met 2 oud-Berghutgasten Michael en Peter onder de naam MountainMoves. Inmiddels woont Peter ook met zijn gezin in Oostenrijk en woont Michael een jaar in Chamonix met zijn gezin.

sfeerimpressie Berghut Apartments appartementen Rauris Oostenrijk Salzburgerland

Berghut Apartments
Na vijf jaar voelen we de het Proefhotelavontuur voor ons rond begint te worden. Een duidelijke invulling voor ons hotel hebben we nog niet. Ondertussen breekt Covid-19 uit en kan Hans niet met teams de bergen in.

Anderhalf jaar eerder komt het ombouwen van ons hotel tot appartementen ter sprake, als een van de vele toekomstverkenningen die we regelmatig doen. Het voelt op dat moment voor ons niet al een passende stap. Maar eind 2020 besluiten we, vooral ingegeven door vrijgekomen tijd bij Hans, ons hotel om te bouwen tot Berghut Apartments. Nu is de tijd er. Volg hier de verbouwing.

Welkom!
We openen op zaterdag 17 juli 2021 onze deuren. We zijn in de zomer- en winterschoolvakanties open voor gezinnn en ondermemers die een week willen focussen zijn ook van harte welkom. En we open op wederom veel mooie ontmoetingen en bergbeleving met elkaar!

♥  Meer over de appartementen, prijzen & boeken