Over de Berghut

Over de Berghut

Berghut Apartments van Hans, Nel en hun kids is dé vakantieplek voor gezinnen met kids vanaf 4 jaar in Salzburgerland [Rauris] die houden van ontmoeten, inspiratie en bergbeleving [in Coronatijd op passende afstand]. Met de knusse sfeer van een traditionele berghut, maar met meer comfort en beter bereikbaar.

Geniet als gezin van de bergen en je sfeervolle appartement én ontmoet andere gezinnen in de Heidilounge [kids], Stubeli [gezamenlijke ruimte] en ruimte Berghuttuin met uitzicht op de bergen.

Berghut Apartments is maximaal 12 weken per jaar open voor gezinnen: in de zomervakantie en in de winterschoolvakanties: de kerstvakantie en de krokusvakantie.

Wil je buiten de schoolvakanties om in rust een boek of je ondernemingsplan schrijven, dan ben je ook van harte welkom.

Verbouwing

Op dit moment wordt de Berghut [since 2009] / het Proefhotel omgetoverd tot appartementen. Vanaf 17 juli 2021 zijn jullie van harte welkom!

DE VERBOUWING

Na 7 jaar Berghut en 5 jaar Proefhotel krijgt onze Berghut een ‘3e leven’: Berghut Apartments. Met dezelfde boodschap: ontmoeten, inspiratie en bergbeleving in berghutsfeer. In een andere vorm: van hotel naar appartementen.

In de 1e helft van 2021 bouwen we 11 huttenkamers om tot 5 sfeervolle appartementen in berghutstijl. Vanaf de zomer van 2021 kun je als gezin in zowel de zomervakantie als de winterschoolvakanties bij ons in Oostenrijk genieten.

OPENINGSKORTING

Op zaterdag 17 juli openen we de deuren van Berghut Apartements.
Boek je vóór 1 mei jullie zomervakantie ’21 in de Berghut,
dan krijg 10% korting op de vermelde verblijfskosten
!

ZORGELOOS BOEKEN IN CORONATIJD

Mocht de Berghut vanwege Covid-19 niet open kunnen door maatregelen opgelegd door de overheid, dan betaal je niets, dus geen boekings- en ook geen annuleringskosten. Lees hier meer.

DE APPARTEMENTEN

Interieurelementen Berghut Apartements

In de sfeervolle appartementen blijven de interieurelementen ‘hout, ruit, wol & steen’ en onze zelfgemaakte houten bedden en ruitjesdekbedden. Nieuw worden de woonkamers met een gezellige Oostenrijkse eethoek, chilbank en compacte keuken van alle gemakken voorzien. Ook alle badkamers worden vernieuwd en verruimd.

De 6 sfeervolle appartementen in berghutstijl zijn geschikt voor 6 individuele gezinnen tot maximaal 8 personen. Alle appartementen hebben dezelfde uitstraling, maar hebben in de details ieder een eigen bergthema:

  1. Alpenherz [3 kamers]
  2. Edelweissschatz [4 kamers]
  3. Almtraum [4 kamers]
  4. Pisteliebe [3 kamers]
  5. Gipfelglück [3 kamers]
  6. Hirschhütte [2 kamers] -> beperkt beschikbaar

♥  Naar ‘Berghut appartementen, prijzen & boeken’

Je kunt op ons blog wel de voortgang van de verbouwing volgen. ♥

Gezamenlijke ruimtes

Naast je fijne appartement kun je als gezin gebruik maken van:

de Heidilounge
De ontmoetings- en chillplek voor kids.

de Stubeli
Gezellige gezamenlijke ruimte vol knusse zithoekjes met houtkachel en spelletjes.

de Berghuttuin
Met panoramauitzicht op de bergen, loungeterras, met picknickbanken om in het zonnetje te genieten van jullie ontbijt of avondeten en met een groot grasveld waar met hartelust gespeeld kan worden.

het Schuhraum
De plek weer je binnenkomt in de Berghut waar je je wandelschoenen kunt neerzetten [en in de winter je skischoenen kunt verwarmen].

♥  Naar ‘Berghut appartementen, prijzen & boeken’