Over de Berghut

Over de Berghut

Berghut Apartments van Hans, Nel en hun kids is dé vakantieplek voor gezinnen met kids vanaf 5 jaar in Salzburgerland [Rauris] die houden van ontmoeten, inspiratie en bergbeleving. Met de knusse sfeer van een traditionele berghut, maar met meer comfort en beter bereikbaar.

Met je gezin genieten van de bergen en ontmoetingen
Geniet als gezin van de bergen, van je sfeervolle appartement én ontmoet andere nieuwe gezinnen in de Heidilounge [kids],  Stube [gezamenlijke ruimte] en in de ruime Berghuttuin met uitzicht op de bergen.

Berghut Apartments is maximaal 10 weken per jaar open voor gezinnen: in de zomervakantie en in de winterschoolvakanties [de kerstvakantie en de krokusvakantie].

Schrijfplek
Wil je buiten de schoolvakanties om in rust een boek of je ondernemingsplan schrijven, dan ben je ook van harte welkom.

♥  Naar ‘Berghut appartementen, prijzen & boeken’

RECENTELIJK VERBOUWD

Na 7 jaar hotel de Berghut en 5 jaar Proefhotel hebben we onze Berghut een ‘3e leven’ gegeven: Berghut Apartments. Met dezelfde boodschap: ontmoeten, inspiratie en bergbeleving in berghutsfeer.

Begin 2021 hebben we 11 huttenkamers omgetoverd tot 5 sfeervolle appartementen in berghutstijl. In de zomer van 2021 hebben al vele gezinnen ervan genoten. Dit najaar maken we het 6e appartement af.

In de sfeervolle appartementen zijn de interieurelementen ‘hout, ruit, wol & steen’ en onze zelfgemaakte houten bedden en ruitjesdekbedden gebleven. Alle appartementen hebben in de details ieder een eigen bergthema:
1. Herzheim [3 kamers]
2. Edelweissschatz [4 kamers]
3. Almtraum [4 kamers]
4. Pisteliebe [3 kamers]
5. Gipfelglück [3 kamers]
6. Hirschhütte [2 kamers]

♥  Naar ‘Berghut appartementen, prijzen & boeken’

Gezamenlijke ruimtes

Naast je fijne appartement kun je als gezin gebruik maken van:

de Heidilounge
De ontmoetings- en chillplek voor kids.

de Stubeli
Gezellige gezamenlijke ruimte vol knusse zithoekjes met houtkachel en spelletjes.

de Berghuttuin
Met panoramauitzicht op de bergen, loungeterras, met picknickbanken om in het zonnetje te genieten van jullie ontbijt of avondeten en met een groot grasveld waar met hartelust gespeeld kan worden.

het Schuhraum
De plek weer je binnenkomt in de Berghut waar je je wandelschoenen / skischoenen kunt neerzetten.

♥  Naar ‘Berghut appartementen, prijzen & boeken’

ZORGELOOS BOEKEN IN CORONATIJD

Mocht de Berghut vanwege Covid-19 niet open kunnen door maatregelen opgelegd door de overheid, dan betaal je niets, dus geen boekings- en ook geen annuleringskosten.
Lees hier meer.