Over Hans & Nel

Hans en Nel de Berghut Apartments Rauris Oostenrijk vakantie kindvriendelijk pubers raften

Sinds 2009 wonen we als gezin in Oostenrijk.

Na bijna 5 jaar dromen emigreren wij, Hans & Nel, met onze 2 kleine kids Ibon en Tobi naar Rauris in Oostenrijk om in de bergen te wonen én ons gastenconcept ‘de Berghut’ succesvol waar te maken.

Nel werkt na haar studie een aantal jaren als communicatieadviseur in verschillende non-profitorganisaties. Ze gooit het roer in 2004 voor het eerst om en word zelfstandig coach in haar PassiePraktijk. Hans werkt als teammanager bij een grote telefoniebedrijf.

Tussen 2009 en 2016 maken we gastenconcept ‘de Berghut’ tot een van de meest geliefde droomplekken in Oostenrijk op dat moment. In 2012 schrijven we ons taboedoorbrekende boek Het geheim van de Berghut over de eerste jaren van ons vertrekavontuur. In 2013 pachten we vlakbij de Berghut een back to basic-almhutje, Berghutje, en sinds dat jaar maken we met ons gezien ook elk jaar een huttentocht in Oostenrijk. Van de gemaakte tochten stellen via HuttentochtmetKinderen.com. Ondertussen bouwt Hans steeds vaker iglo’s en neemt hij meer en meer ondernemers en team mee de bergen in.

In 2016 sluit de Berghut als hotel dat we zelf runnen en blijven we op onze droomplek wonen en starten DroomplekAcademie.nl. We hebben inmiddels honderden mensen geholpen hun gastenverblijfdroom te onderzoeken en succesvol(ler) te realiseren. Ons voormalige hotel wordt onderdeel van de academie: het Proefhotel. Hierkunnen mensen hun gastenverblijfdroom een paar weken uitproberen.

Hans zet zijn teamactiviteiten voor met 2 oud-Berghutgasten Michael en Peter onder de naam MountainMoves.

En in 2021 besluiten we, mede ingegeven door vrijgekomen tijd bij Hans die door Covid geen teams kan meenemen in de bergen, ons hotel om te bouwen tot Berghut Apartments.

Welkom in de Berghut