Coronaproof

Coronamaatregelen in de Berghut

Laatste update: dd 27 januari ’22

Hoe gaan we in de Berghut om met Covid? Om je verblijf in onze Berghutappartementen zo veilig mogelijk te laten verlopen, treffen we een aantal maatregelen, die je later op deze pagina leest.

Samengevat zijn dit onze 3 belangrijkste boodschappen voor jou:

1. Contactloos verblijf mogelijk
In de Berghut heb je je eigen appartement en desgewenst kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes.

2. Hygiëne staat voorop
We staan voor een hygiënisch verblijf.

3. Als je niet kunt komen ivm Covid, bestaal je niets
Mocht de Berghut vanwege Covid-19 niet open kunnen door maatregelen opgelegd door de overheid of geldt er een negatief reisadvies voor Oostenrijk op het moment dat jouw vakantie begint? Dan betaal je niets, dus geen boekings- en ook geen annuleringskosten.

♥  Meer over de appartementen, prijzen & boeken

LET OP:
Het reizen en verblijven-stuk op deze pagina zijn niet meer actueel. De ontwikkelingen gaan zo hard, dat we dat stuk niet meer bijhouden op deze pagina. Onze gasten informeren we persoonlijk.

 

Update dd. 27 januari 2022

Na een jaar wintersportpauze in ’20/’21 én een lockdown in Oostenrijk eind november/begin december ’21, is de Berghut vanaf 17 december weer open!

Hieronder lees je wat op dit moment de uitgangspunten zijn voor veilig wintersporten in Oostenrijk.

Op deze pagina informeren we je graag over:

 1. De actuele Covidsituatie- & cijfers in Oostenrijk
 2. Coronaproof reizen en verblijven in Oostenrijk
 3. Coronaproof wintersporten in Oostenrijk
 4. Coronaproof verblijven in de Berghut
 5. Diversen

Onderstaande info is bedoeld om je te informeren over de actuele situatie.

Goed om te weten
Verblijf je niet in de Berghut en heb je vragen?
Dan kun je deze stellen aan de accommodatie waar je verblijft.

1. ACTUELE COVIDSITUATIE IN OOSTENRIJK

2. CORONAPROOF REIZEN & VERBLIJVEN IN OOSTENRIJK
Wat moet je weten als je in de Berghut in Oostenrijk reist en verblijft?

DEZE PARAGRAAF IS NIET MEER ACTUEEL.
KIJK VOOR ACTUELE INFO OP AUSTRIA.INFO

1. 2G+ regel om in Oostenrijk in te mogen

 • Vanaf 20 december moeten personen die gevaccineerd en genezen om Oostenrijk in te mogen naast 2G (gevaccineerd of hersteld) ook een PCR-test kunnen laten zien die bij binnenkomst niet ouder is dan 72 uur.
 • Alleen als je een boostervaccinatie hebt, hoeft je deze PCR-test niet te doen.
 • Uitzonderingen gelden voor kinderen en jongeren in de schoolgaande leeftijd en voor kinderen jonger dan 12 jaar. Zij hoeven geen PCR-test te doen. [bron: austria.info]
 • Heb je nog geen boostervaccinatie én doe je ook geen PCR-test, dan ben je 1. verplicht je reis online aan te melden en 2. verplicht je aan een thuisquarantaine te houden totdat een negatieve PCR-testuitslag kan worden overlegd. Deze quarantaine geldt voor 10 dagen en kan worden verkort door op de vijfde dag vrij te testen. De dag van het inreizen geldt als dag nul.
 • Ben je helemaal niet gevaccineerd? Dan kun je momenteel helaas niet in Oostenrijk verblijven.

[Vraag die we nog hebben: moeten ook kinderen onder de 12 jaar een PCR-test doen en laten zien? Dit is ons nog niet helemaal duidelijk gaan we nog uitzoeken]

2. Wat zijn de uitgangspunten voor bij kinderen / jeugd? 

 • Kinderen jonger dan 12 jaar – Zij zijn in Salzburgerland vrijgesteld van de 2G-regel en hoeven geen toegangsbewijs voor te leggen. [Voor zover we weten, maar dit gaan we voor de zekerheid nog checken]
 • Jeugd tussen 12-15 jaar – Sinds 17 december is de regeling voor niet-gevaccineerde kinderen van 12 tot en met 15 jaar bekendgemaakt. Gastenkinderen geboren vanaf 1 september 2006 en ouder dan 12 jaar moeten tijdens hun verblijf regelmatig worden getest [minstens 2 PCR-tests [72 uur geldig] en 1 gecontroleerde antigeentest [48 uur geldig]]. Dit wordt allemaal vastgelegd in de Holiday Ninja Pass. [door op de link te klikken, kun je deze pas downloaden]
  – Negatieve PCR-test nodig om Oostenrijk binnen te komen – Deze resultaten kunnen al worden ingevoerd in de Holiday Ninja Pass en is geldig zijn voor de eerste paar dagen van de vakantie.
  Gratis PCR-tests – Deze kunnen bij de Spar [dit is voor ons onduidelijk, dus dit zullen we navragen] of bij de teststations in Zell am See en Schwarzach gedaan worden.
  – Antigeentests – kunnen worden gedaan bij huisarts Dr. Voithofer in Rauris [nabij de Spar]; de kosten zijn € 25 per test. Bij teststations buiten het dal is deze test gratis.Belangrijk: overal waar de 2G-regel van toepassing is, is de Holiday Ninja Pass vereist. Het is de Holiday Ninja Pass, de testresultaten en een ID om mee te nemen.

  Meer info vind je hier.
  Voor vragen zijn we beschikbaar voor onze Berghutgasten.

3. Geldigheidsduur vaccinatiebewijzen

 • Volledig gevaccineerd
  – Dubbele vaccinatie
  : Geldig gedurende 270 dagen vanaf de datum van de tweede vaccinatie of booster (In Oostenrijk ben je volledig gevaccineerd vanaf de dag van de 2e vaccinatie). Tussen de tweede en de derde vaccinatie moeten ten minste 120 dagen liggen en tussen de eerste en de tweede vaccinatie moeten ten minste 14 dagen liggen.  Na die 270 dagen is nog een dosis (meestal de derde) nodig voor een geldig certificaat.

  – Eenmalige vaccinatie: Voor Janssen / Johnson & Johnson is de geldigheidsduur 270 dagen vanaf de 22e dag na de vaccinatie. Een eerste vaccinatie met een vaccin dat twee doses geeft, is niet voldoende.
  – Hersteld: Indien herstelde personen worden gevaccineerd, is de eerste dosis geldig gedurende 270 dagen vanaf de datum van vaccinatie.
 • Genezen”
  Een doorgemaakte besmetting met corona geeft recht op toegang tot het land gedurende 180 dagen vanaf de datum van herstel. Het bewijs is een certificaat van herstel, een medische bevestiging van een overlevende infectie (moet worden bevestigd door een PCR-test) of een certificaat van isolatie.
 • LET OP! Ben je gevaccineerd met Janssen? Vanaf 3 januari 2022 wordt de eenmalige dosis van Johnson&Johnson / Janssen niet meer aanvaard als toegangsbewijs. Een extra dosis is nodig om als volledig gevaccineerd te worden gezien en te kunnen verblijven in Oostenrijk.

-> QR-code nodig via CoronaCheckapp
Je hebt een QR-code nodig met 2G-bewijs om te mogen reizen in Oostenrijk en Duitsland. Je kunt de app dan downloaden op je smartphone. Via de QR-code, jouw corona-pas, is zichtbaar of je geënt of genezen bent.

>> Bekijk in deze video hoe de app werkt.
>> Bekijk ook de website Wijs op Reis.

4. Dragen van FFP-2 masker verplicht

 • In alle openbare binnenruimten.
 • In de horeca moet een FFP2-masker worden gedragen op weg naar en van de zitplaatsen
 • In hotels en andere accommodaties bij het betreden van algemeen toegankelijke binnenruimten.
 • In gesloten skiliften [gondels], ook in gesloten stoeltjesliften [met weerkap].

*Wat is een FFP2-masker? Waar kun je die kopen?
FFP2-mondmaskers zijn medische mondmaskers. Je koopt ze in iedere supermarkt in Oostenrijk voor 59 cent per stuk. In Nederland zijn ze ook te krijgen.

FFP2-mondkapje:

5. Waar geldt de 2G-regel [gevaccineerd en genezen]
Dit geldt bij: alle soorten gastenaccommodaties, horeca, vrijetijds- en sportfaciliteiten, culturele instellingen, kabelbanen, contactberoepen zoals de kapper, massage en bij evenementen vanaf 25 personen.

6. Openingstijden horeca
Deze moet om 23.00 uur sluiten en après-ski niet mogelijk.

 

‘Waar kunnen we ons laten testen in de buurt van de Berghut, als dat nodig is, bij klachten?’

Dat kan:

  • Gratis op een van de testlocaties in Salzburgerland. Een afspraak maken is nodig. Verder informeren we je hier graag over tijdens je verblijf in de Berghut.
  • Enkele keren per week bij de huisarts in Rauris voor 25 euro per persoon

3. Coronaproof wintersporten in Oostenrijk

Wintersporten is deze winter mogelijk in Oostenrijk. Fijn! Met een aantal voorwaarden in Oostenrijk voor iedereen vanaf 12 jaar [bron: Skiinformatie.nl]:

 • 2G in de skiliften – In de skiliften moet je een 2G-bewijs te laten zien [gevaccineerd of genezen]. Dit wordt gecontroleerd bij de verkoop van de skipassen aan de kassa.
 • FFP2-mondkapje verplicht in gesloten ruimte en gesloten skiliften – Iedereen is verplicht een FFP2-mondkapje te dragen in gesloten skiliften, ook in gesloten stoeltjesliften (met weerkap).
 • Geen capaciteitsbeperking voor skiliften – Zo willen ze voorkomen dat er te lange rijen voor de lift ontstaan.
 • Berghutten, pisterestaurants en restaurants – Deze zijn toegankelijk op vertoon van een 2G-bewijs en er is een registratieplicht.
 • Afstand – Afstand houden is niet verplicht, maar een afstand van minimaal 2 meter tot anderen wordt aanbevolen.
 • Winkels – In winkels geldt ook de 2G-regel en een FFP2-mondkapjesplicht. Uitzonderingen van de 2G-plicht gelden voor bedrijven die dienen als basisvoorziening zoals supermarkten, apotheken, tankstations en drogisterijen. Ook daar blijft het FFP2-mondkapje verplicht.

Tip: zo maak je jouw mondkapje aan je skihelm vast.

4. CORONAPROOF VERBLIJVEN IN DE BERGHUT

Jaaaa, onze gasten kunnen komen! Sinds de zomer van 2021 hebben we compleet nieuwe sfeervolle appartementen en zijn we geen hotel meer. We hopen dat je ontzettend geniet van jullie verblijf in de sfeervolle vakantiewoningen in berghutsfeer. En natuurlijk van de heerlijke gezonde berglucht.

Voor je verblijf in de Berghut geldt het volgende:

 • Welkom bij 2G – Je bent in Oostenrijk in gastenaccommodaties welkom, dus ook in de Berghut, als je geënt of genezen bent.
 • Handen desinfecteren en regelmatig wassen – Zoals we inmiddels gewend zijn was je in de Berghut regelmatig je handen en hebben we op verschillende plekken desinfectiemiddel staan.
 • Mondmasker nodig in de Berghut – In de algemene ruimtes
 • Gezonde afstand – Laten we gezonde afstand van elkaar houden om Covid buiten de hut te houden.
 • Wij zijn gevaccineerd – Wij [Hans en Nel] zijn volledig gevaccineerd en onze teamleden ook.

‘Hoe gaan jullie in de Berghut om met Corona-maatregelen?’
Veiligheid en gezondheid staan, naast het hebben van een fijne vakantie, bij ons voorop. Als er Corona in de Berghut komt, kan niemand er meer vakantie vieren. We treffen in de Berghut, naast de bovengenoemde punten, deze maatregelen:

 • Kleinschalig – In de Berghut zijn maximaal 6 gezinnen aanwezig die desgewenst op gepaste afstand kunnen leven, ook in de gezamenlijke ruimtes.
 • Desinfectiemiddelen – Er hangen in de Berghut op verschillende plekken dispensers met desinfectiemiddel.
 • Ventilatie gezamenlijke ruimtes – We zorgen voor goede ventilatie van de gezamenlijke ruimtes.
 • Tafeltoewijzing in de Stube – Je kunt gebruik maken van onze gezellige Stube. We zorgen ervoor dat ieder gezin een eigen tafel heeft.
 • Regelmatig desinfecteren – We desinfecteren oppervlakten in de gemeenschappelijke ruimtes een paar keer per dag.

Binnen deze kaders blijft het prima mogelijk om elkaar te ontmoeten en de bergen te beleven.

Dus samengevat:
– Als je gevaccineerd of genezen bent, kun je vrij zorgeloos vakantievieren.
– Mondkapje nodig in afgesloten openbare plekken, dus zorg ervoor dat je meerdere mondkapjes mee hebt onderweg.
– Ga niet op pad als je ziek bent.
– Desinfecteer regelmatig je handen.
– En: vergeet ondertussen niet te genieten van de vakantievoorpret!

5. DIVERSEN

‘Wat gebeurt er als de Berghut door maatregelen vanuit de overheid (Nederlandse, Belgische, Duitse of Oostenrijkse) niet open mag of als Oostenrijk op code oranje staat?’
Dit zouden wij uiteraard ontzettend jammer vinden en jullie vast ook. In dit geval hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten aan ons te betalen.

‘Moet ik annuleringskosten betalen als Oostenrijk de grenzen dicht doet?’
Als niemand van ons Oostenrijk in mag, dan kan de Berghut geen gasten ontvangen. In dat geval hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten te betalen.

‘Wat nou als we niet door Duitsland (of andere buurlanden van Oostenrijk) mogen reizen?’
Ook hier geldt dat een verblijf in de Berghut niet door kan gaan als jullie (en wij zelf) niet naar Oostenrijk kunnen komen. Dat kan komen doordat onze eigen grenzen dicht blijven, doordat Duitsland geen buitenlands verkeer duldt of doordat Oostenrijk niemand van buiten in het land toelaat. In deze situatie zal de Berghut helaas niet open gaan komende zomer en hoeven jullie geen boekings- of annuleringskosten te betalen.

‘Als ik nu mijn verblijf in de Berghut annuleer (om welke reden dan ook), krijg ik dan straks toch nog de annuleringskosten terug in het geval dat de Berghut vanuit overheidswege of omdat de grenzen dichtzitten, niet doorgaat?’
Nee, in het geval je nu annuleert dan ben je gehouden aan het betalen van de geldende annuleringskosten en krijg je deze niet terug (dus ook niet als later blijkt dat de Berghut onverhoopt niet open kan).

‘Als ik om een andere reden dan Corona wil annuleren, welke regels gelden dan?’
Mocht je onverhoopt moeten annuleren, dan blijven de huidige annuleringsvoorwaarden* van kracht. Mocht de Berghut uiteindelijk niet open mogen/kunnen, dan krijg je de gemaakte kosten niet terug.

‘Als ik moet annuleren omdat iemand uit ons gezin Corona heeft, moet ik dan annuleringskosten betalen?’
Ja, in dat geval gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden*.

*Dit zijn onze reguliere annuleringsvoorwaarden:

 • Annulering tot 3 maanden  voor aankomst: 150 euro
 • Annulering tussen 3 maanden  en 1 maand voor aankomst: 40%
 • Annulering tussen 1 maand en 1 week voor aankomst: 70 %
 • Annulering in de laatste week voor aankomst: 90%.

 

We hebben er alle vertrouwen in dat iedereen die naar de Berghut komt deze zomer, ondanks en dankzij de maatregelen, een onvergetelijk verblijf heeft!

Warme groet,
Hans & Nel

 

♥  Meer over de appartementen, prijzen & boeken